You are here

Roskildes kommunepakke

Op til og under Spil Dansk ugen foregår en del arrangementer som led i kommunepakken. Få overblik over dem herunder.

Arrangementerne i kommunepakken er ikke alle sammen offentligt tilgængelige, og fremgår derfor heller ikke alle sammen af kalenderen. Alle arrangementerne er dog med til at gøre Roskilde til en by der summer af musikalsk liv i alle afkroge.

Ikke desto mindre er de vigtige for Spil Dansk i Roskilde Kommune som hele musiklivets festuge. I år har Roskilde Kommune valgt at tilkøbe Premium-pakken hos Spil Dansk der giver os ekstra mange tilbud og koncerter.

 

 

Kommunepakken 2017

Hit Med Sangskriveren

 


En samtalesalon med musik med artisten SÉMMANE tirsdag d. 31. oktober på Roskilde Bibliotek for elever på Roskilde og Himmelev gymnasium. En koncertoplevelse og intimt møde med en dansk sangskriver. Til dette arrangement kommer publikum tæt på kunstneren, som fortæller om sit liv og virke som professionel musiker og sangskriver. Arrangementet er lukket.

Jazz Caravan

 

 

Jazz Caravan er et jubilæumsprojekt, hvor gymnasieelever præsenteres en af de største danske jazz-stjerner gennem de sidste 10 år. Der afholdes en solokoncert og artist-talk med Jesper Bodilsen på Roskilde Gymnasium mandag d. 30. oktober

 

Play It Forward

 


Til Frivillig Fredag d. 29. september i Roskilde Kommune, vandt en forening en hjemmekoncert med artisten Michael Hamilton. Hjemmekoncerten er en intim koncert med musikeren, som foregår i et privat hjem eller hos foreningen. Arrangementet er for foreningen og venner af foreningen.

Fem Spor I Ny Dansk Musik

 

 

Kursusdag for musikundervisere, der bygger bro mellem musikskolelærere og musikundervisere fra folkeskolen/grundskolen. Musikundervisere fra Roskilde Musiske Skole deltog i det fælles seminar på Egedal Musikskole fredag d. 29. september.

Kurset bygger bro mellem folkeskoler og musikskoler. Dette kursus er fuld af aktivitet. Alle deltagere får hands-on erfaring i at arbejde med klassisk musik og skabe brobygning på tværs af folkeskolen og musikskolen. Workshoppen motiverer til fordybelse i musikken, og der arbejdes med musikoplevelse, forståelse og skaben via opgaver der knytter sig til musik og filmklip.

 

Vi Booster Talentet - 4 masterclasses i rytmisk og klassisk musik

 

 

I Roskilde findes der mange unge talenter på både Roskilde Musiske Skole og Kulturskolen. Spil Dansk pakken giver seks af disse talenter mulighed for at deltage i fire heldags-masterclasses. To masterclasses vil tage udgangspunkt i rytmisk sangskrivning og produktion og to mastercalsses vil tage udgangspunkt i klassisk musik og komposition. Masterclasses foregår på de forskellige danske konservatorier 4 lørdage oktober - december 2017.

Vi Booster Talentet - Mentorsession

 

 

Et lokalt mentorbesøg til lokale talenter indefor klassisk og rytmisk musik i Roskilde fra Kulturskolen og Musisk Skole. Mentorbesøgende skal give inspiration, værktøjer og konstruktiv kritik. Der fokuseres også på produktion og komposition af musikken.

Musik På Skemaet

 

 

Sangskriveren Annette Bjergfeldt gæster Vindinge Skole mandag d. 30. oktober. Eleverne får en workshop i sangskrivning for begge skoleklasser på 5.trinnet: Anette fokuserer især på, at det ikke kun er de store følelser der kan være grundlag for en sang - selv en forkølelse eller et frikvarter kan man skrive en sang!

Kor Care

 

 

Et lokalt kor fra Roskilde får et sparringsmøde med professionelle korsangere fra nogle af landets bedste kor. I år er det koret Samklang der får besøg af de professionelle sangere, som vil inspirere og som vil arbejde med opvarmningsøvelser, klangdannelse, intonation, frasering o.m.m. Samtidig giver Kor Care også de to lokale kor et indblik i de professionelle korsangeres erhverv.

Musikkens Entreprenører

 

 

Anders Preuss og Lars Danai fra b.la. Club T. Rex i Roskilde sendes afsted på to masterclasses med idé-udvikling, 1-til-1 speeddating, pitching, projektledelse, fundraising og meget mere.

Going Local

 

 

En solokoncert, hvor musikken tager på rejse ud til lokallivet, gerne langt væk fra byens centrum. I år er det Dåstrup Forsamlingshus, Ramsø Musikhus og KulturCosmos der sammen sætter musikken på dagosrdenen, når M.C Hansen optræder med americana-inspireret dansksproget singer-songwriter i Dåstrup Forsamlingshus. Entré koster 125 kr og alle er velkomne.

Artist In Business

 

 

Koncert & artist-talk på privat/offentlig arbejdsplads. Virksomheden får besøg af en solist eller duo og indeholder musik og dialog; kunstneren fortæller om sit virke som artist. I år gæster solisten Hedeboe den lokale container - og byggeplads virksomhed CP Aps i Viby Sj. Arrangementet er åbent for alle og CP holder åbent hus fra kl. 15

Spil Dansk Solisterier

 

 

En duo bestående af sanger og akkompagnatør fremfører danske sange inden for varieté-/visetraditionen. Koncerten kan afholdes som et fællessangsarrangement eller med indslag af fællessang. Seniorhøjskolen i Roskilde får i besøg af duoen Peter Vesth & Kristian Rusbjerg, der vil spille en koncert for højskolens beboer og personale.

Anmeldelse Af Lokalt Band

 

 

Professionel musikskribent anmelder et af jeres lokale bands. Anmeldelsen skal skabe større fokus på de lokale talenter og samtidig give kosntruktiv kritik til det enkelte band. I år blev det lokale Roskilde-band Reveling Days anmeldt af anmelder Anders Houmøller Thomsen der havde disse ord til bandet.

Lydkunst Skattejagt

 

 

Lydkunstner Hans Sydow tager eleverne fra Lindebjergskolen med på en legende lydskattejagt i det 20. århundredes lydhistorie. Der vil være masser af øvelser med lyde fra hjemmebyggede instrumenter, egne stemmer og lyd fra skolen. Vi slutter af med en lydskattejagt, hvor eleverne går på opdagelse i deres egne og kammeraternes optagelser og bagefter reflekterer over hvad de har oplevet. 

Senest opdateret

01.06.2018